Recepty pre kardiakov

 
 
 
Novinky
 
 
Košík
Váš košík je prázdny
 
 
Novinky e-mailom
 
 
 
 

Kuchárske knihy

Recepty pre kardiakov

Vydavateľ: Mafra
Počet strán:208
Väzba:viazana
Rozmer:234x166
ISBN:9788082540720
Jazyk:slovenský
Rok vydania:2023
Dostupnosť:Posielame ihneď
Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti.
18,50 € Ušetríte: 12 %Vaša cena: 16,28 €
1

Popis

Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.

Ukážka:

Polievka z červenej šošovice

Suroviny:
200 g červenej šošovice
45 g cibule
200 g mrkvy
10 g cesnaku
15 g olivového oleja
5 g rímskej rasce
3 g karí korenia
šťava a kôra z jedného malého citróna
čierne korenie
soľ
čerstvé bylinky

Postup:

1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo
mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Vedeli ste?

· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín
· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa
· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie
· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca